Nieuws
Over ons

Denekampse slager verkoopt vanuit marktwagen: ‘Zo kunnen klanten toch bij ons terecht’

DENEKAMP - Daar sta je dan als ondernemende slager. Je wilt je compleet gerenoveerde winkel op een drukke zaterdag feestelijk in gebruik nemen, je hebt daarvoor extra vlees ingeslagen maar de verbouwing is nog niet klaar.... Dan huur je een verkoopwagen, zet die pal voor de winkel en de verkoop kan toch plaatsvinden!

Een inventieve oplossing, maar ook noodzakelijk, zegt slager Christian Blokhuis uit Denekamp. „De verkoop uitstellen was geen optie. Dan zouden we alle verse producten weg moeten gooien. Doodzonde. Dat gaan we niet doen. Het idee om de verkoop dan maar uit een wagen te doen was snel geboren en op deze manier kunnen de klanten toch bij ons terecht.”

Heel druk

En die klanten weten deze zaterdagmorgen de weg naar de verkoopwagen aan de Brinkstraat in Denekamp goed te vinden. „Het is gelukkig heel druk”, meldt Blokhuis tussen de bedrijven door. „En de klanten vinden het prachtig, ik zie allen maar lachende gezichten als ze de verkoopwagen voor ons pand ontwaren.”

Tegenslagen

Dat de verbouwing nog niet klaar is veroorzaakt door tegenslagen bij de interieurbouwer, vertelt de Denekampse slager Christian Blokhuis. „De verwachting is nu dat de winkel woensdag open kan, dat betekent dat we maandag en dinsdag ook nog vanuit de verkoopwagen ons vlees zullen verkopen.”

Slagerij Blokhuis opent Zaterdag 14 maart als Uw Slager

Winkel wordt vernieuwd, vertrouwde ambachtelijkheid blijft

  

Slagerij Blokhuis opent zaterdag 14 maart de deuren van de volledig vernieuwde winkel. De Denekampse slagerij is in twee weken tijd omgetoverd tot een moderne slagerswinkel met een hoofdrol voor de ambachtelijke producten. Vanaf nu is Blokhuis bovendien aangesloten bij slagersvakgroep Uw Slager.


Bij Blokhuis is alles zelfgeslacht en zelfgemaakt en dat verdient een passende entourage, vinden Christian en Renate Blokhuis. “Bovendien gaan het huidige interieur en de machines al bijna 20 jaar mee. En hoe ambachtelijk we ook zijn, we werken graag in een moderne winkel en slagerij. Dankzij de verbouwing kan deze winkel minstens mee tot ons pensioen.”

Klanten worden vanaf zaterdag verwelkomd in een winkel met veel
toonbankruimte en uitgebreid plek voor het uitgebreide aanbod. Het zelfbedieningsgedeelte is een stuk ruimer dan voorheen. De winkel krijgt een moderne, natuurlijke uitstraling. Het assortiment wordt uitgebreid terwijl het vertrouwde aanbod ook gewoon blijft. Inclusief de beroemde huzarensalade inderdaad, want daar komen klanten van heinde en verre voor naar Blokhuis.

Waar Blokhuis nog meer bekend om staat, is het vakmanschap.
Blokhuis beschikt over een eigen slachterij en maakt alle producten zelf in een eigen moderne worstmakerij.

Christian Blokhuis werkt altijd met dezelfde leveranciers: de
varkens komen van Roelink uit Lattrop en het rundvee van Tijhuis uit Langeveen. “Zo weet ik waar het vee vandaan komt, hoe het geleefd heeft, welk eten het heeft gehad en dat het niet preventief met antibiotica is behandeld,” aldus Christian. “Het vlees moet zo puur en natuurlijk mogelijk zijn én zo vers mogelijk. Geen lange transportlijnen dus, maar zo van de stal naar de slachterij. Bovendien weten Roelink en Tijhuis precies welk soort vlees ik wil. Rundvlees mooi mager, niet te schraal. Varkensvlees niet te vet. Het wordt speciaal voor ons geselecteerd.”

Slagerij Blokhuis gaat vanaf 14 maart door het leven als Uw Slager
Blokhuis. Het vernieuwde concept van de Gildeslager past niet meer bij Blokhuis, vandaar dat is gezocht naar een nieuwe formule en dat is Uw Slager geworden, een landelijke branchevakgroep die voortdurend vernieuwende producten en ideeën lanceert.

“We nodigen iedereen van harte uit om een kijkje te komen nemen en
we horen graag jullie reactie op de verbouwing. Hopelijk vinden jullie het net zo mooi als wij,” nodigen Christian en Renate uit.